Bonyolult eszközökre sincs szükséged!
Egy dagasztógép kétségtelenül nagy segítség, ha eldöntöd, hogy a jövőben kirobbanóan egészséges házi péksüteményeket és kenyereket fogsz fogyasztani, de a Schär Mix B kenyérliszt úgy lett megalkotva, hogy az se legyen akadály, ha nincs kenyérsütéshez semmilyen speciális konyhai eszközöd. Könnyen elkészítheted kézzel is, csupán pár perccel hosszabbodik meg a gyúrás folyamata, de a nyers tészta nagyon könnyen kezelhető állaga miatt ez sem fogja rontani a kenyérsütés élményét. Egyszerűen gyúrd össze a tésztát kézzel, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire vagy egyenesen egy cipó formába. Hagyd pihenni, illetve kelni a tésztát, mielőtt sütni kezdenéd. Meglepően jól meg fog kelni a tészta, csak figyelj! Szinte duplájára duzzad majd. Ez a vegán, laktózmentes lisztkeverék tulajdonképpen nem csak hogy úgy néz ki, mint a búzaliszt, de úgy viselkedik, pedig búzalisztet egyáltalán nem tartalmaz!
Így készült a Fittpiac gluténmentes kenyere a Schär alapreceptje alapján:
Hozzávalók
▪️ 500 g Schär kenyérkeverék
▪️ 10 g szárított élesztő
▪️ 400 ml langyos víz
▪️ 20 g olívaolaj
▪️ 5 g só
-
Először a Schär kenyérlisztet keverd össze a porélesztővel és a sóval, azután add hozzá a vizet és olajat.
-
A tésztát dagasztógépbe is teheted 4-5 percre, de ha nincs ilyen géped, nyugodtan gyúrd kézzel kicsit hosszabb ideig.
-
A tésztából formázz cipót, amit helyezz sütőpapírra vagy akár azonnal egy cipóformába, és lefedve hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
-
A sütőt melegítsd elő 200°C-ra.
Sütés: 200 fokon 50 percig (a sütő aljába egy kis tálba vagy egy alá helyezett tepsibe önts kb 10 ml vizet, hogy a sütőben áramló gőz segítse a kenyered puhaságát és ropogós héjának kialakulását.
Gluténmentes házi kenyér Schär Mix B kenyérlisztből: mutatjuk videón is!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb receptet is, és tárazz be az egészséges finomságokból!