
Ez az istenien puha és könnyed fahéjas süteménytészta nagyon passzol az almához. Mandulaliszttel készítve nem csak gluténmentes, de alacsony szénhidráttartalmú is. Eritrittel édesítve pedig végképp verhetetlen, egészséges őszi desszertet készíthetünk.
Íme egy végtelenül egyszerű recept!
A torta tetején az alma bronz eritrittel készült, ami nagyon könnyen és gyorsan karamellizálható annak ellenére, hogy nem cukor, hanem a legegészségesebb édesítő.
A bronz eritrit könnyen és gyorsan olvad, mutatjuk is a videóban:
Tejszínből pedig bármilyen megfelel, ez a torta például kókusztejszínnel készült, de tej is jó hozzá. A tejet vagy tejszínt zselésítjük agar-agar hozzáadásával, ami egy növényi zselésítő és sokkal egészségesebb, tisztább alapanyag a zselatinnál.
Sütemény tésztájának hozzávalói:
▪️ 100 g olvasztott vaj
▪️ 60 g mandulaliszt
▪️ citrom aroma vagy citrom reszelt héja
▪️ fél csomag sütőpor
▪️ 1 tk őrölt fahéj
▪️ eritrit ízlés szerint (kb. 40-60 g)
▪️ 5 tojás
180 fokon 20-25 perc
A süti tetejére:
▪️ 4 db alma
▪️ 2 ek bronz eritrit
▪️ 30 g vaj
▪️ 200 ml tejszín
▪️ fél tk agar-agar (vagy zselatin)
Olvaszd fel a serpenyőben a bronz eritritet, add hozzá a vajat, majd a kockára vágott almát. Fedőt tehetsz rá, úgy hamarabb átpuhul az alma. Öntsd rá a tejet vagy tejszínt, add hozzá az agar-agart, forrald kavargatva 2 percig. Oszlasd el a kihűlt piskótán, és tedd hűtőbe legalább fél órára.


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!