A zabkása sokak kedvenc reggelije
Nem csak finom, de remek választás egészséges édességként is, mert magas a rosttartalma, miközben lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. Reggelire érdemes édesítés nélkül készíteni a zabkását is, mivel az édes íz fokozhatja az éhségérzetet, és a nap során hajlamosak lehetünk méginkább kívánni az édeset, de egy ilyen zabkása tökéletes desszert lehet a nap során.
Laktóz- és gluténmentes nyalánkság:
A következő recept egy datolyás változat, amiben a datolyaszirup kölcsönöz varázslatosan édes ízt a kásának, míg a kókusztej különleges aromát ad neki, és egyúttal laktózmentes alternatívát kínál.
Hozzávalók:
▪️ 200 ml kókusztej
▪️ fél bögre zabpehely
▪️ 1 evőkanál datolyaszirup
Elkészítés:
-
Forrald fel a kókusztejet, majd keverd össze a zabpehellyel.
-
Főzd néhány percig, amíg a zab megduzzad.
-
Édesítsd datolyasziruppal ízlés szerint.
-
Tálalásnál tegyél a tetejére friss vagy fagyasztott gyümölcsöket (mint például meggy, áfonya vagy eper), és szórd meg aprított mandulával vagy pisztáciával a ropogós textúráért.
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!