Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Chiamagos torta

Chiamagos torta - könnyed és egyszerű hétvégi finomság
Nálam ez valami kötelező eleme lett az új életmódnak, hogy minden hétvégén csinálok sütit vagy tortát. Ez a torta chiamaggal készült, ami magas rosttartalma mellett természetesen gluténmentes és gazdag omega-3 zsírsavakban.

Az alapja főzés nélküli, csak felolvasztottam a vajat:
▪️ 70 g olvasztott vaj
▪️ 100 g durva szeműre aprított mandula
▪️ 5 g narancshéj
▪️ édesítő (kb. 30 g eritrit)

Krém:
▪️ 100 g chia mag  
▪️ 400 ml kókusztej
▪️ 3 kisebb mandarin
▪️ 1 lime leve és kevéske rost belőle
▪️ édesítő (nálam 60 g eritit)
▪️ 1 tk agar agar, de sima zselatin is megteszi 
A chiát felöntöttem a tejjel, és állni hagytam, míg teljesen felpuhult. A mandarint apróra szeleteltem, és hozzáadtam az összes többi összetevővel. Felforraltam.

A mandulás alapot egy tortaformában eloszlattam, lesimítottam (sütőpapírt tettem alá, attól könnyebben elválik), és erre simítottam rá a chiás masszát. 1-2 órát hagytam a hűtőben pihenni. 

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

 

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére