6 ok, amiért érdemes kókuszból készült alapanyagokat használni a konyhában:
-
Alacsony glikémiás index: A kókuszdió alacsony glikémiás indexű, ami azt jelenti, hogy a kókuszból készült alapanyagok kevésbé emelik meg a vércukorszintet, így csökkentik az édesség utáni sóvárgást és segítenek fenntartani a vércukorszint stabilitását.
-
Speciális közepes láncú trigliceridek (MCT): olyan egészséges zsírsavakat tartalmaz, amelyek segíthetnek az anyagcsere javításában és a testsúly csökkentésében, miközben kirobbanó energiát adnak! Számos egészségügyi előnyük van, például segítik az agyműködést, javítják a vérkeringést és csökkentik a gyulladást.
-
Egészséges növényi tej: A kókuszdió húsából kinyert folyadék kiváló alternatívát jelent a tejtermékek helyettesítésére azok számára, akik laktóz intoleranciával vagy tejfehérje allergiával küzdenek. Még tejporként is elérhető, ami utazás során vagy irodában kényelmesen használható.
-
Magas rosttartalom: A kókuszliszt alacsony kalóriatartalmú, gluténmentes lisztféle, ami magas rosttartalma miatt segíthet a székrekedés megelőzésében, valamint az egészséges bélflóra kialakításában, amely javíthatja az emésztési folyamatokat. Segíthet a teltségérzet fenntartásában, így csökkentheti az étvágyat és a kalóriabevitelt.
-
Kiváló forrása az ásványi anyagoknak: A kókuszdióban található ásványi anyagok közé tartozik például a kálium, amely szerepet játszik az izom- és idegrendszer megfelelő működésében, valamint a vas, amely fontos szerepet játszik a vörösvérsejtek képződésében.
-
Segíthet az immunrendszer erősítésében: a kókuszdióban található laurinsav hatékonyan harcol a baktériumok és vírusok ellen, ezáltal segítve az immunrendszer erősítését és a betegségek megelőzését.