
Semleges ízű, igazi fehér kenyeret idéző tészta
Az alábbi receptben instant élesztőt használunk, így a kenyér bélzete szép lyukacsos és lágy lesz, de ha még gyorsabb megoldást szeretnél, megtalálod nálunk a sütőporos keto kenyér receptet is. Bármelyiket is választod, a Fibriya rostmixnek köszönhetően egy finom, gluténmentes és szénhidrátcsökkentett kenyér kerül az asztalodra, amely extrém alacsony szénhidráttartalom mellett kiemelkedően magas rosttartalommal büszkélkedik, így meglepően sokáig jóllakottnak fogod érezni magad tőle!
Hozzávalók:
-
130 ml langyos víz
-
7 g porélesztő
-
20 g olívaolaj vagy olvasztott vaj
-
3 tojás (M)
-
1 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható, de a kenyérre jellemző ízvilághoz nagyban hozzájárul)
Elkészítés:
-
A porélesztőt szórd a langyos vízbe, és hagyd érintetlenül 15 percig.
-
Az olívaolajat vagy az olvasztott vajat keverd el egy másik tálban a tojásokkal és a sörélesztőpehellyel, majd öntsd hozzá az élesztős vizet.
-
Add hozzá a rostmixet, majd egy szilikon keverőkanál segítségével alaposan dolgozd össze a tésztát.
-
Fedd le a tálat egy száraz konyharuhával, és meleg helyen pihentesd legalább 1 órán át (de az sem baj, ha tovább hagyod).
-
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
-
Egy kevés rostmixszel megszórt felületen gyúrd át a tésztát, majd formázz belőle cipót.
-
Helyezd sütőpapírra a kenyérkét, a tetejét pedig kissé szeld meg, akár kreatívan megmintázva.
Sütés: 150 fokos sütőben süsd 60 percig, alsó-felső sütési módon, légkeverés nélkül.
A kész kenyér tápétékei:
Átlagos tápérték | 100 g kész kenyérben* |
---|---|
Energia | 176 kcal / 736 kJ |
Zsír | 9,4 g |
- amelyből telített zsírsavak | 2,0 g |
Szénhidrát | 1,5 g |
- amelyből cukrok | 0,8 g |
Rost | 21,6 g |
Fehérje | 10,1 g |
Só | 0,20 g |
* Az értékek az ajánlott recept alapján lettek kiszámítva.

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb receptet is, és tárazz be az egészséges finomságokból!