Leírás
Agar - egészséges és természetes alternatíva a zselatin helyett vörös algából, több mint 80% rosttartalommal
Az Agar a zselatin egészséges és természetes alternatívája, több mint 80% rosttartalommal. Vegánoknak is alkalmas. Természetes poliszacharid, magas gélesedési képességgel. A Floridae és a Gelidium nemzetségbe tartozó vörös algából nyerik. Egyáltalán nem tartalmaz hozzáadott cukrot, átlátszó, íztelen és szagtalan. Magas zselé rétegeket készíthetünk belőle, amelyek tökéletesen megőrzik az alakjukat szeletelés közben. Ízesítésre használják, de cukrász- és péksüteményekbe is alkalmas stabilizáló- és sűrítőszerként. Kiváló kocsonya, fagyasztott édességek, különféle zselék, pudingok, jégkrémek és más finomságok készítésére.
Az Agar és annak előnyei
- a zselatin egészséges és természetes alternatívája
- több mint 80% rostot tartalmaz
- nem tartalmaz hozzáadott cukrot
- átlátszó, íztelen és szagtalan
- még magasabb hőmérsékleten is megőrzi az alakját
- stabilizáló- és sűrítőszerként használják pék- és cukrászsüteményekbe
- vegánoknak is alkalmas
Összetevők, tápértékek
Összetevők
Agar agar (100% Gelidium).
Tápértéktáblázat
Tápérték | 100 g |
---|---|
Energia | 720 kJ / 172 kcal |
Zsír | 0,1 g |
telített zsír | 0 g |
Szénhidrát | 0,04 g |
cukor | 0 g |
Rost | 86 g |
Fehérje | 0,1 g |
Figyelmeztetés
Nyomokban glutént tartalmazhat. Hűvös és száraz helyen tárold. Védd a közvetlen napsugárzástól és a hőtől.