Pillanatok alatt kész ez a finom, túrókrémes torta!
Alap:
▪️ 100 g olvasztott vaj
▪️ 2 csapott ek holland kakaópor
▪️ 100 g mandulaliszt
▪️ 50 g durva szeműre aprított mandula
▪️ Édesítő ízlés szerint
Sütőpapírral béleld ki a sütőforma alját, mert a papírtól jobban elválik, könnyebb lesz kiemelni a szeletet. A masszát oszlasd el a sütőformában, és tedd a hűtőbe.
Krém:
▪️ 250 g krémes túró
▪️ fél tk agar agar
▪️ 3 dl víz
▪️ Édesítő ízlés szerint
A vízhez add hozzá az édesítőt. Én eritrittel kevert steviából (Borchers) 50-60 g-ot adtam hozzá. Keverd bele a fél teáskanál agar agart, és főzd 2 percig. Mikor kissé kihűlt, add hozzá a túrót, a mandulalisztet, steviát, és mehet ez is a tortaformába.
Csokis réteg:
▪️ 50 g vaj olvasztva
▪️ Fél tábla étcsoki (50 g)
▪️ Édesítő ízlés szerint
Olvaszd fel a vajat és csokit, add hozzá az édesítőt, és keverd simára. Öntsd a krémre, a tortaformába. Amíg a csoki meg nem szilárdul, szórhatsz rá áfonyát, mandulát.
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!