Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Szénhidrátcsökkentett kenyér lenmagliszttel

@kalivodatimi
Szénhidrátcsökkentett kenyér lenmagliszttel - belül szuper puha, kívül pedig ropogós
Lágy lenmaglisztes kenyér alacsony szénhidráttartalommal, tetején szezámmaggal és napraforgóval szórva, de tetszőlegesen változtatható, hogy mi kerül a tetejére. Ez a kenyér belül szuper puha, kívül pedig ropogós. Az arany lenmaglisztnek köszönhetően íze kellemesen lágy, diós aromájú.

 

Sütés lenmagliszttel:

A lenmag vitaminokban és antioxidánsokban igen gazdag, így a belőle készült liszt is ideális választás az egészséges étrendben. Kiváló alapanyag sütéshez, gluténmentes kenyerekhez és süteményekhez. Mivel alacsony a szénhidráttartalma, ketogén diétát követők is készíthetnek vele házi péksüteményeket, zsömléket vagy kenyérféléket. 

Szénhidrátcsökkentett kenyér lenmagliszttel - a lenmag vitaminokban és antioxidánsokban igen gazdag

Low carb házi kenyér:

Ezt a kenyeret nagyon egyszerű elkészíteni, és 180 fokon fél óra alatt készre is sül! Nem igényel kelesztést, a tésztát pihentetni sem kell, hanem azonnal süthető. Ha nincs sütőformád, akkor adhatsz hozzá egy teáskanál xantánt, és könnyen cipót formázhatsz a masszából, ami nem fog szétfolyni akkor sem, ha csak sütőpapírra helyezed és tepsin sütöd meg.

Hozzávalók:
▪️ 250 g krémes túró
▪️ 15 g útifű maghéj
▪️ 100 g arany lenmagliszt
▪️ fél csomag sütőpor
▪️ 3 evőkanál almaecet
▪️ 4 tojás
▪️ 
Sütés: 180 fokon 30-40 perc
 

Szénhidrátcsökkentett kenyér lenmagliszttel - nagyon könnyű elkészíteni Szénhidrátcsökkentett kenyér lenmagliszttel - kelesztés nélkül készült

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!

Az oldal tetejére