Leírás
6 tojásos, csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes száraztészta
Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 8-10 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: tápiókakeményítő, bambuszrost, teljes tojáslé, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, ivóvíz, kókuszliszt, batátaliszt.
Nyomokban zellert, mustármagot, dióféléket és szulfitokat tartalmazhat.
Átlagos tápérték |
100 g száraztésztában |
100 g kifőtt tésztában |
Energia |
1359 kJ / 326 kcal |
453 kJ / 109 kcal |
Zsír |
6,4 g |
2,1 g |
amelyből telített zsírsavak |
2,3 g |
0,8 g |
Szénhidrát |
39 g |
13 g |
amelyből cukrok |
1,2 g |
0,4 g |
Rost |
34 g |
11 g |
Fehérje |
11 g |
3,7 g |
Só |
0,20 g |
0,07 g |
Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.