Leírás
JAVASLAT: Kizárólag száraz, tiszta evőeszközökkel érintkezzen a lekvár, ne nyúljunk bele vizes, vajas, morzsás kanállal vagy késsel. A felhasználás után a fedelet szorosan visszacsavarva, mielőbb tegyük vissza a hűtőbe a terméket. A penészgomba elszaporodását a nedves, „szennyezett eszköz”, ill. a nem megfelelő zárás könnyen elősegíti.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: Kajszibarack (50%), ivóvíz, almalé (20%), édesítőszerek (eritrit, sztéviából származó szteviol-glikozidok /E960a/), sűrítő anyag (pektin), étkezési sav (citromsav)
Gyümölcstartalom: 100 g termék 70 g gyümölcs felhasználásával készült
Átlagos tápérték | 100 g termékben |
energia | 209 kJ/49 kcal |
zsír amelyből telített zsírsavak |
< 0,5 g < 0,1 g |
szénhidrát amelyből cukrok amelyből poliolok |
14,6 g 6,5 g 4,5 g |
rost | 1,6 g |
fehérje | 0,55 g |
só | < 0,01 g |
Darabosság: Gyümölcsdarabokat tartalmaz
Tartósítás módja: Hőkezeléssel tartósítva
Felbontás után hűtőben 5-10 oC-on tárolva, 5 napig fogyasztható.
Tárolási feltételek: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben 5-10 oC-on.
Mivel lekvárjaink nem kristálycukorral és azt helyettesítő Datolya sziruppal (az alacsony tápértékek érdekében) készülnek, édességszintjük alacsonyabb, ezért kiválóan alkalmasak főételek mellé szószként. Amennyiben a kész ételt, desszertet édesebben szeretnénk fogyasztani, por eritrittel vagy sziruppal javasoljuk kiegészíteni.