Leírás
Felhasználási javaslat
Palacsinta recept (VEGÁN):
Hozzávalók (5 db. palacsintához): 100 g Szafi Free palacsinta lisztkeverék; 6 g édesítőszer (négyszeres); 1 g só; 300 g szobahőmérsékletű Alpro mandulaital (esetleg víz);
Elkészítés:
Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
Mérjük ki a mandulaitalt, adjuk hozzá a sót és az édesítőt (vagy sós palacsinta esetén csak a sót).
Majd adjunk hozzá 100 g lisztkeveréket, és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Pihentessük a masszát 5 percig.
Sütés:
Fújjuk ki olajjal a palacsintasütőt, majd melegítsük közepes hőfokra.
Terítsünk el egy adag a tésztát serpenyőben, majd az első oldalát kb. 2 - 2,5 percig, a másik oldalát kb. 0.5 - 1 percig süssük. ( akkor tudjuk fordítani, mikor a tészta széle penderedik )
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!
Összetevők, tápértékek
Összetevők: tápiókakeményítő, kölesliszt (31%), hajdinaliszt, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Átlagos tápérték | 100g lisztkeverékben | 1 db kész palacsintában (37g)* |
Energia | 1500 kJ / 354 kcal | 252 kJ / 60 kcal |
Zsír - amelyből telített zsírsavak |
1,6 g 0,3 g |
1 g 0 g |
Szénhidrát - amelyből cukrok |
76,1 g 0,3 g |
11,4 g 0 g |
Rost | 4,5 g | 0,7 g |
Fehérje | 6,4 g | 1 g |
Só | 0 g | 0,1 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, édesítés nélkül, sóval készítve.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Tárolás: száraz, hűvös helyen