Leírás
A lisztkeverék segítségével 45%-kal csökkentett szénhidráttartalmú búzalisztmentes, tojásmentes, olajmentes, élesztőmentes és hozzáadott keményítőtől (tápióka, kukorica, rizs, burgonya) mentes, gluténmentes és vegán bagettet, vagy zsemlét készíthetünk.
Felhasználási javaslat
Gluténmentes Bagett, zsemle készítése
Hozzávalók:
- 125g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék
- 2g só
- 10g frissen facsart citromlé
- 185g víz
- (amennyiben 3 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőt is adunk hozzá, nagyon finom hamburger zsemlét készíthetünk belőle)
Elkészítés:
Gyúrjuk össze alaposan a hozzávalókat, majd formázzunk belőle 2 db bagettet, vagy zsemlét, éles késsel vágjuk be néhány helyen a tetejüket.
Előmelegített sütőben 190 fokon süssük 45-48 percig.
Tipp: A tetejét kenjük le vízzel kikevert Szafi Free ketchuppal, hogy szebb legyen a színe, erre szórhatunk magokat, vagy reszelt növényi sajthelyettesítőt.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: kölesliszt, rostkeverék (bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Átlagos tápérték | 100g lisztkeverékben | 1 db. bagettben* (125 gramm) |
Energia | 1435 kJ / 342 kcal | 886 kJ / 211 kcal |
Zsír - amelyből telített zsírsavak |
3,3 g 0,6 g |
2 g 0,4 g |
Szénhidrát - amelyből cukrok |
55,6 g 0 g |
34,3 g 0,1 g |
Rost | 28,1 g | 17,2 g |
Fehérje | 8,5 g | 5,2 g |
Só | 0,01 g | 0,8 g |
* A felhasználási javaslatban megadott recepttúra alapján, ketchup és magok, illetve sajt nélkül.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
További receptekért látogasson el a blogunkra: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu
Tárolás: száraz, hűvös helyen