Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Reformlisztek, tészták

Rendezés:

Ismertető a kategória termékeiről:

 

Konjac liszt – nagyszerű rostforrás, ami a fogyásban is besegít

A konjac liszt rendkívüli sűrítőképességéről ismert, a reformkonyhák egyik nélkülözhetetlen alapanyaga. Szószok, pudingok, mártások és más különféle ételek besűrítéséhez is tökéletesen alkalmas. A másik kiváló tulajdonsága, hogy azt a magliszthez keverve roppant ízletes, rugalmas és puha tésztát eredményez.

Honnan ered a konjac liszt, miből készül és milyen pozitív élettani hatásai vannak?

A szóban forgó liszt története a Távol-Keletre vezet minket vissza. Itt őshonos ugyanis az ördögnyelvként is ismert konjac növény, aminek élelmiszerként való felhasználása a helyiek által már évszázadok óta ismert. Glikémiás indexe nagyon alacsony, ahogy a kalóriatartalma is. Ezen értékes kvalitásainak köszönhetően, a lisztből készített ételek fogyasztása optimálisan beilleszthető a ketogén diétába, szigorúbb fogyókúrákba is. Szénhidrát- és zsírtartalma szintén alacsony. A konjac növényből készített termék csökkenti az étvágyat és mivel jelentős vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik, így azt vízzel elkeverve is fogyaszthatjuk. Figyelem! A lisztet semmilyen körülmények között nem vehetjük magunkhoz száraz formában, kizárólag az előírt folyadékmennyiséggel alaposan összekeverve fogyaszthatjuk!

Abban az esetben, ha a konjac liszt vásárlása kerül terítékre, megbízható forrást kell választanod. A Vita2You-ban ez esetben is maximálisan megbízhatsz. A gyártó prémiumminőségű, tanúsított vegán készítménye kiváló rostforrásként szolgál, géntechnológia nélkül készült. Nem tartalmaz továbbá adalékanyagokat, élesztőt, tejterméket és szóját sem.

 

A lenmagliszt megérdemli a konyhában a bizalmat!

A bio lenmagliszt megbízható alapanyaga aranyat ér és nemcsak azért, mert történetesen arany lenmagból készül. A csökkentett zsírtartalmú, magas fehérje- és rostkoncentrációjú termék fogyasztásra, használatra méltó.

A lenmagliszt kitűnő mártások, szószok, főzelékek, pudingok sűrítésére, de nem érdemes ezen a ponton megállni, már ami a konyhai alkalmazását illeti. Az íze ugyan nehezen leírható, de megpróbáljuk átadni Neked az élményt, amit a termék kóstolása kínál. Szóval leginkább kellemesen diós ízűnek titulálható a karaktere, tehát számtalan fogásba beilleszthető. A szigorúan vegán étrendet követők nem egyszer konkrétan tojás helyettesítésére használják, mert vízzel összekeverve ténylegesen a tojáshoz hasonló állagúvá válik. Bár az íze, ahogy említettük, diós jellegű, de nem annyira erőteljes, hogy mondjuk az zavaró lenne például sós ételek remekelésénél. Úgyhogy főzelékekben ugyanannyira jól teljesíthet, mint a már szóba hozott desszertekben. Kétségtelen, hogy az utóbbiaknál a diós jelleg külön előny, pláne azoknak, akik szeretik ezt a magfélét. A finomra őrölt liszt stabil alapként szolgálhat a kenyérkészítésben is, ildomos próbára tenni ezen a területen is.

Ha mindez nem lenne elég, már ami a pozitív tulajdonságok felsorolását illeti, akkor íme: a lenmagliszt jelentős mértékben támogathatja az emésztést, sőt. Sokan a fogyókúrájuk részeként fogyasztják nap, mint nap müzlibe vagy turmixba keverve. A fent ecsetelt összetevőin kívül, magas az antioxidáns és ásványi anyag tartalma, így aztán nemcsak az ízével járulhat hozzá a jó közérzethez, hanem a szervezetet segítő komponenseivel is.

Az oldal tetejére