Állagjavítók a gluténmentes konyhában
Nature Cookta Konjac liszt 100g
GymBeam Xantángumi 100g
Vita2You Bio guarmagliszt 250g
NoCarb Sütőpor 100g
Vita2You Xantán gumi 250g
Szafi Reform Xantán gumi 200g
Wolfberry Xantángumi 100g
Paleolit Konjac liszt 100g
Dia-Wellness Konjac liszt 100g
Wolfberry Agar 30g
it's us NATURBIT xantán gumi gluténmentes 200g
Dia-Wellness Élelmi rost sütéshez 250g
Vita2You Bio Szentjánoskenyérmag liszt (Karobpor) 200g
Vita2You Konjac liszt 250g
Wolfberry Tápióka gyöngy 500g
Wolfberry BIO sütőpor 150g
Wolfberry Tápióka gyöngy 100g
Vásárlóink visszajelzései
Állagjavítók a gluténmentes konyhában: Tökéletes textúra és ízélmény glutén nélkül
Tudjuk, hogy a maglisztek és egyéb gluténmentes lisztfélék másként viselkednek, mint a búzaliszt. Éppen ezért a gluténmentes sütés és főzés során néha kihívást jelent, hogy újragondolt recept alapján készült reformételeink ne csak ízben, hanem állagukban és textúrájukban is hasonlítsanak a hagyományoshoz. Egy csipet guarmagliszt, xantán gumi vagy útifű maghéj máris megoldja a problémát, ezért ezek az állagjavító alapanyagok nem csak egészségesek, de egyenesen varázslatosak is, hiszen nagyban megváltoztatják a nyers alapanyagaid állagát.
Ezek az összetevők biztosítják, hogy a gluténmentes ételek ne csak ízletesek legyenek, de állagukban is hasonlítsanak a hagyományos változatokra, így bármilyen süteményt, pékárut, de még pudingokat is készíthetsz búzaliszt nélkül, gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú alapanyagokkal. Az állagjavítók stabilitást, rugalmasságot és puhaságot adnak a kenyérnek, süteményeknek és más gluténmentes finomságoknak. Alkalmazásuk egyszerű és könnyen be tudod illeszteni az egészséges táplálkozásba.
Az állagjavítók sokoldalúságát bizonyítja, hogy nemcsak a gluténmentes étrendben, hanem más diétás irányzatokban is hasznosak lehetnek! Ezek az alapanyagok rengeteg esetben segítenek abban, hogy ételeidet az igényeidre szabva tudd elkészíteni, például a vegán diétában is hasznosíthatod őket, ha tojás nélkül szeretnél sütni-főzni. Ketogén és paleo diétában nagyon jól működnek együtt a diétaspecifikus lisztekkel, mert egynéhány állagjavító rugalmassá, formázhatóvá teszi a maglisztes tésztát. Ha van xantán gumi vagy konjac liszt a konyhádban, akkor nem jelenthet gondot, hogy kelt tésztát utánozz mandulaliszttel, kókuszliszttel vagy akár az extrém alacsony szénhidráttartalommal büszkélkedő bambuszrost liszttel.