Leírás
Felhasználási javaslat:
A speciális receptúrának és a két sütési fázisnak köszönhetően, kívül ropogós, belül foszlós, omlós süteményt, kapunk, amely hétköznapokon és akár ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét. Változatosan elkészíthető például a következők szerint:
- Vaníliás kalács: hagyjuk el a kakaót, tegyünk a tésztába egy nagy csipet vanília őrleményt vagy egy vaníliarúd kikapart magját.
- Narancsos-mazsolás kalács: a bekerülő narancslébe előzőleg áztassunk annyi mazsolát, amit épp ellep, majd ez is menjen a tésztába
- Változatos formában elkészíthető, a címkefotón látható kalács nagyobb méretű(23×13,5x15cm) szilikon kuglóf formában a tasak hátoldalán lévő recept alapján, kakaós-narancsos ízben készült.
Narancs-kakaós foszlós kalács elkészítés
6 M-es tojást (55g/db) válassz ketté. A fehérjét csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját édesítővel keverd fehéredésig. Tégy hozzá 6 ek (40g) frissen facsart narancslevet, 2 ek (30g) langyos kókuszolajat, 1 tk narancs reszelt héjat, végül keverd hozzá a lisztkeveréket. Ehhez add hozzá a habbá vert fehérjét 3 adagban. Tégy sütőpapírt egy 3-4 literes formába, öntsd bele a masszát és formázd 10x20cm-es szögletes téglalappá. 175 fokon (alsó-felső sütés) süsd 60-70 percig, majd hagyd hűlni legalább 10 percig.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: tápióka keményítő, arany lenmag liszt, bambusz rost, kókusz liszt, PaleLét sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő) Nyomokban dióféléket, mustármagot, szezámmagot és kukoricát tartalmazhat.
Átlagos tápértékadatok | 100g termékben: |
Energia | 1316 kJ / 314 kcal |
Zsír | 4,5 g |
Amelyből telített zsírsavak | 2,7 g |
Szénhidrát | 44,9 g |
Amelyből cukrok | 2,7 g |
Poliolok | 0 g |
Keményítő | 42,2 g |
Élelmi rost | 28,3 g |
Fehérje | 9,4 g |
Só | 0,9 g |