Leírás
Szőlőmagliszt - Az ízletes és tápláló alapanyag a konyhában
A szőlő azon kevés növények közé tartozik, melynek szinte minden részét felhasználhatjuk. Nem csak frissen fogyasztható, hanem a gyümölcshúsból borokat készítenek, míg a magjából olajat és lisztet is előállítanak.
A Nature Cookta Szőlőmaglisztet úgy készítik, hogy a szőlőmag olaját vegyszermentesen és hideg sajtolással nyerik ki, majd az így zsírtalanított magot finomlisztté őrlik. Ez a magliszt teljes mértékben beilleszthető a paleolit étrendbe is.
A kissé kesernyés ízű szőlőmaglisztet könnyedén beépíthetjük étkezéseinkbe. Kiválóan alkalmas kenyerek és sütemények sütéséhez, és a szőlő jellegzetes aromája remek ízvilágot kölcsönöz az ételeknek. Sütéskor javasolt az előírt liszt 3-5%-át helyettesíteni a Nature Cookta Szőlőmagliszttel, így gazdagabbá tehetjük a készített fogásokat. A szőlőmagból készült őrlemény értékes beltartalmával bármely étkezéshez kiváló választás.
Fontos, hogy a napi fogyasztást ne lépjük túl, és az ajánlott mennyiséget, amely napi 1 teáskanál, tartsuk be.
A szőlőmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: 100% szőlőmagliszt
Átlagos tápértékadatok | 100g termékben: |
Energia | 554 kJ / 133 kcal |
Zsír | 6,64 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,91 g |
Szénhidrát | 4,74 g |
- amelyből cukrok | 2,9 g |
Fehérje | 11,55 g |
Só | 0 g |