Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.
2.790 Ft
Menny.:db
 Hidegen sajtolt, vegyi anyagoktól és tartósítószerektől mentes.
 Paleolit, vegán és vegetáriánus étrendben is használható.
 Egyedülálló aromájú ízesítő.
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.116,00 Ft/100ml
Várható szállítás: 2024. október 07.
Nem értékelt
Gluténmentes ketogén diéta low-carb diéta paleo diéta vegán

Nature Cookta Mákolaj 250ml

2.790 Ft
Menny.:db

Leírás

A Nature Cookta Mákolaj hidegen sajtolt fűszere a különböző édességeknek és a halaknak. Készítése a vegyi anyagok és tartósítószerek teljes kizárásával történik. Tartályban való ülepítés után szűrik, majd palackozzák. A pirított mákra emlékeztető illatú és világossárga színű mákolaj sokrétűen felhasználható a paleolit, vegán és vegetáriánus étkezésben is.

A mák történelme

Eredete pontosan nem ismerhető, őshazája Tádzsikisztán, Üzbegisztán, Afganisztán területére tehető. Már Hippokratész i. e. 460-ban született írásában is szerepel, hogy az egyiptomiak és a görögök is termesztették és használták a mákot. Az ókoriak mákszemekkel megszórt kenyeret sütöttek ki és alapfogásként adták az olimpiára készülőknek. A görögök a mákvirágot Afrodité istennővel azonosították. A monda szerint a jövendőmondásra is használt mákszemek Adonisz könnyeiből jöttek létre, amikor a szerelmét siratta. Kr. e. 4000-ben már a sumérok rajzain is megjelent ez a Közép-Ázsiából származó növény. Az egyiptomiak fehér lótuszának termesztése Nagy Sándor hódításai által a világ számos pontján elterjedt. Kivonatát a 19. században lámpaolaj, szappan, lakk készítésére is használták. A mák hazánk és a környékbeli országok konyhájának jellegzetes alapanyaga. A szerencsét és a bőséget jelentette az, ha valaki fogyasztott belőle. Számos süteményt készítenek belőle a magyarok, egyes országokban azonban csak a péksütemények díszítésére használják fel. Egyszerűnek mondható termesztése és sokrétű felhasználása tette népszerű alapanyaggá.

A mákolaj a konyhában

Az ókoriak mézzel vegyítve fogyasztották a mákot. Már ők is felismerték, hogy íze nagyon jól harmonizál az édes ételekkel. Nincs ez másképpen a belőle készített olajjal sem. A Nature Cookta Mákolaj egyedülálló aromája a péksüteményeknél, salátáknál és a gyümölcsleveseknél érvényesül a legjobban. Nagyon jó alkotóeleme a réteseknek, fagylaltoknak, palacsinta töltelékeknek. Az önteteket ízesítsd a citromon és a gránátalmán kívül mákolajjal is. Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem ajánljuk.

Összetevők, tápértékek

Összetevők: 100% mákolaj

A lenmagolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére