Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Mézeskalács kókuszliszttel

@kalivodatimi
Mézeskalács kókuszliszttel - low carb karácsonyi desszert

Low carb (alacsony szénhidrát tartalmú) mézeskalács. Kellemesen puha, omlós, azonnal fogyasztható mézeskalácsok, amik több napig is elállnak.

Tészta:
▪️ 100 g vaj
▪️ 4 egész tojás
▪️ 150 g kókuszliszt
▪️ 1 cs sütőpor
▪️ 1 cs mézeskalács fűszer
▪️ 1 dl kókusztej
▪️ Édesítő ízlés szerint
Mivel a kókuszliszt gluténmentes, így egészen máshogy viselkedik, mint a búzaliszt, és ahhoz, hogy könnyen nyújtható legyen, szükség van konjacliszt vagy xantángumi hozzáadására, amelyek természetes, egészségre ártalmatlan anyagok, és olyan módon javítják a maglisztek kezelhetőségét, mintha búzaliszttel dolgoznánk. Ha van otthon konjacliszt vagy xantán, akkor a száraz kókuszliszthez először keverj hozzá 1 teáskanálnyit valamelyikből. Ha nincs se xantánod, se konjacliszted, akkor is el tudod készíteni a mézeskalácsokat a fent felsorolt alapanyagokból, ám formázni kézzel érdemes ilyen esetben a kis kalácskákat. Nyújthatod is a tésztát, de azt frissentartó fólia között tudod majd végrehajtani. 

Sütés: 180 fokon kb. 20 perc. 

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

Az oldal tetejére