Íme egy nagyon egyszerű mandulalisztes recept, amit az alma koronáz meg!
Ez a süti nem pite, de az íze nagyon hasonlít rá! Kinézetre inkább gyümölcstorta, de mindegy is, mert csak egy dolog számít igazán: magával ragadóan ízletes! Ha csak pár röpke perced van, hogy összedobj egy sütit, akkor ez lesz a Te recepted! Pillanatok alatt össze lehet ütni a tésztát, megszórni az almával, és már repülhet is a sütőbe a finom cukormentes almás desszert! Szokás szerint egyszerűen összekeverünk mindent, még a tojásfehérje habbá verésével sem kell bajlódni (persze, aki elengedhetetlenül fontosnak tartja, az nyugodtan válassza szét a tojásokat!)
Hozzávalók:
▪️ 70 g vaj
▪️ 1 dl kókusztej (vagy bármilyen tej)
▪️ cukor helyett 70 g Eritrytol
▪️ Vanília aroma
▪️ Reszelt citromhéj vagy egy evőkanál citromlé
▪️ 120 g mandulaliszt
▪️ 5 egész tojás
▪️ 2 csapott teáskanál sütőpor
▪️ 4-5 db alma
A kész süti tetejére bronz eritrit is került, de ez csak díszítésként, tehát ez nem elengedhetetlen eleme a receptnek, de nagyon szépen feldobja a sütit a szép aranyló árnyalata! A porcukrot sem nehéz pótolni egészséges módon, ugyanis létezik por formájú eritrit, ami ugyanolyan finom szemű, mint a porcukor, ám kalóriamentes és felszívódó szénhidrátot sem tartalmaz. A bronz eritrit viszont ugyanolyan kristályos, szemcsés, mint a barna cukor, mégis ezt is használhatod desszertek díszítésére! Próbáld csak ki, nagyon jól néz ki még krémes sütiken is!
Mandulalisztes almás torta elkészítése:
Olvaszd fel a vajat, hogy könnyen elkeverhesd! Keverd össze a hozzávalókat az alma kivételével. Az almát vágd kockákra. A nyers mandulalisztes piskóta tésztát oszlasd el egy 27 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformában, majd szórd meg a tetejét egyenletesen az almakockákkal.
Sütés: 180 fokon 30-40 perc alul-felül sütéssel, légkeverés nélkül.
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb desszert receptet is, és tárazz be az egészséges édességekből!