
Gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú zsemle egycsapásra:
Ez a recept is végtelenül egyszerű, és cseppet sem időigényes. Egy tálkában pillanatok alatt össze lehet keverni a hozzávalókat, majd 20 röpke perc alatt aranybarnára sütni az isteni finom lenmaglisztes házi zsemléket.
Hozzávalók 2 db zsemléhez:
▪️ 2 tojás
▪️ 1,5 evőkanál lenmagliszt
▪️ 2 teáskanál útifűmaghéj
▪️ Fél teáskanál xantán
▪️ Só
Elkészítésnél egyetlen lépés van, amire nagyon, de nagyon figyelni kell, méghozzá az, hogy a száraz összetevőket keverd össze először, mielőtt a tojást hozzáadod. Ennek az az oka, hogy a xantán nedvességgel találkozva azonnal gélesíteni kezd, így ha nincs összekeverve más száraz alapanyaggal, csomós lehet a nyers tészta. Tehát egy keverőtálban először a lenmaglisztet, útifűmaghéjat és xantánt keverd össze, majd add hozzá a tojásokat. A nyers tésztát adagold sütőpapírra (süthetsz belőle egyetlen nagyobb zsemlét is, vagy 2 db kisebbet). Megszórhatod ízlés szerint szezámmaggal vagy akár köménymaggal is.
Sütés: 180 fokon 20 percig
Lenmaglisztes zsemle: mutatjuk videón is!


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!