Gluténmentes étrendbe is belefér, mert mandulaliszttel készül, valamint keto és low carb diétázók is bátran fogyaszthatják.
Ez a süti nem csak búzalisztet nem tartalmaz, de kristálycukrot sem! Finomított cukor helyett kókuszvirágcukorral készül, ami igény szerint eritrittel is helyettesíthető, tovább csökkentve a kalória- és szénhidráttartalmát.
Hozzávalók a sütemény tésztájához:
▪️ 100 g olvasztott vaj
▪️ 60 g eritrit
▪️ 60 g mandulaliszt
▪️ 6 g sütőpor
▪️ 2 tojás
Elkészítés:
-
Keverd össze az olvasztott vajat, eritritet, mandulalisztet, sütőport és a tojásokat egy tálban.
-
A masszát egyenletesen oszlasd el egy sütőpapírral bélelt formában.
-
Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig.
-
Amíg sül, készítsd el a túrókrémet.
Hozzávalók a túrókrémhez:
▪️ 750 g túró
▪️ Vanília aroma
▪️ 100 g eritrit
▪️ 2 tojás
▪️ kapor ízlés szerint
Elkészítés:
-
Keverd össze a túrót, vanília aromát, eritritet és a tojásokat egy tálban.
-
A kaprot vágd apróra, keverd bele a túrókrémbe (ízlés szerint ez akár ki is hagyható)
-
Az előre megsütött alapra egyenletesen oszlasd el a túrókrémet.
-
Süsd további 30 percig 180 fokon.
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!