Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Gluténmentes kenyér kölesliszttel és rizsliszttel

Puha és laktató gluténmentes kenyér rizslisztből és köleslisztből, amely tojásmentesen is tökéletesen ropogós kérget kap
Gazdag textúrájú kenyér rizsliszt, kölesliszt és útifű maghéj keverékével. Tömör, mégis puha, rostban gazdag, nagyon finom és laktató gluténmentes kenyér.

Ha egy légiesebb kenyeret szeretnél sütni, akkor bátran adhatsz hozzá két tojást, vagy 50 g tejfölt (növényi is jó), hogy lazább legyen a tésztája, de a tojásmentes verzió is puha, a kérge pedig roppanós. Camembert sajttal, szalámival, rukkolával páratlanul finom!

Hozzávalók:
▪️ 60 g rizsliszt
▪️ 80 g kölesliszt
▪️ 8 g sütőpor
▪️ 20 g útifű maghéj
▪️ 25 ml almaecet
▪️ 150 ml víz

Elkészítés:
Keverd össze egy tálban a száraz alapanyagokat, majd add hozzá a nedves hozzávalókat. Hagyd pihenni 5-6 percig, hogy az útifű maghéj rostjai duzzadhassanak. Ezután kicsit lisztezd be a kezed, és formálj cipót. Vagdosd be a tetejét.

Sütés: 170 fokon 40 perc légkeverés nélkül, végül 10 perc légkeveréssel

Készíts házi gluténmentes kenyeret rizsliszt, kölesliszt és útifű maghéj felhasználásával!

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb receptet is, és tárazz be az egészséges finomságokból!

 

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére