Ha egy légiesebb kenyeret szeretnél sütni, akkor bátran adhatsz hozzá két tojást, vagy 50 g tejfölt (növényi is jó), hogy lazább legyen a tésztája, de a tojásmentes verzió is puha, a kérge pedig roppanós. Camembert sajttal, szalámival, rukkolával páratlanul finom!
Hozzávalók:
▪️ 60 g rizsliszt
▪️ 80 g kölesliszt
▪️ 8 g sütőpor
▪️ 20 g útifű maghéj
▪️ 25 ml almaecet
▪️ 150 ml víz
Elkészítés:
Keverd össze egy tálban a száraz alapanyagokat, majd add hozzá a nedves hozzávalókat. Hagyd pihenni 5-6 percig, hogy az útifű maghéj rostjai duzzadhassanak. Ezután kicsit lisztezd be a kezed, és formálj cipót. Vagdosd be a tetejét.
Sütés: 170 fokon 40 perc légkeverés nélkül, végül 10 perc légkeveréssel
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb receptet is, és tárazz be az egészséges finomságokból!