Hozzávalók a tésztához:
▪️ 155 g tápióka keményítő
▪️ 135 g kölesliszt
▪️ 25 g zabpehelyliszt
▪️ 5 g xantán
▪️ 6 g sütőpor
▪️ édesítő ízlés szerint (1:4 édesítőszerből kb. 10-12 g)
▪️ 6 g porélesztő 90 g langyos cukormentes növényi tejben futtatva egy csipet kókuszvirág cukorral
▪️ 15 g útifűmaghéj 180 g meleg vízzel elkeverve (2-3 percig álljon felhasználás előtt)
▪️ 50 g kókuszkrém
▪️ 35 g olvasztott növényi margarin
A töltelékhez:
▪️ 35 g olvasztott növényi margarin
▪️ 50 g bronz eritrit
▪️ ízlés szerint fahéj (kb. egy nagy evőkanálnyi)
A mázhoz:
▪️ 90 g porcukor helyettesítő
▪️ fél mokkáskanál vanília őrlemény
▪️ annyi növényi tej és kókuszkrém vegyesen, hogy megfelelő, kenhető állaga legyen (kb. 2-2 szűk evőkanálnyi)
ELKÉSZÍTÉS:
-
Futtasd fel az élesztőt, amíg dolgozik, mérd ki és keverd el a tészta száraz hozzávalóit, illetve készítsd el az útifűmaghéj zselét is!
-
Öntsd az élesztős keveréket, az útifűmaghéj zselét, a kókuszkrémet és az olvasztott margarint az elkevert száraz hozzávalókra! Elsőként egy kanállal keverd a masszát, majd amíg össze nem áll, kézzel gyúrd kicsit, végül pedig robotgép dagasztó fejével dagaszd, lazítsd 4-5 percen át. (Nem kell megijedni, mert a massza a dagasztás végén is ragadós, így nem lehetne nyújtani, viszont kölesliszten átgyúrva egy szuper állagú, ruganyos tésztát kapunk, amivel már öröm dolgozni.)
-
Nyújtsd kb. 30x40 cm-es téglalappá, kend meg olvasztott növényi margarinnal és szórd meg a bronz eritrittel kevert fahéjjal. Vágd fel a 30 cm-es oldalánál 3,5-4 cm széles csíkokra és csavard fel őket!
-
Keleszd meleg helyen míg megnő 1,5-2x-esére (fél-1 óra kb.)
-
180 fokon alsó felső sütésen kb. 30 perc alatt süsd aranybarnára! Még melegen megkenheted egy pici olvasztott margarinnal, de ez elhagyható.
-
A mázhoz keverd egyneműre a hozzávalókat, és kend meg vele a csigákat amikor kihűltek.
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!