Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Gluténmentes amerikai fahéjas tekercs (cinnabon)

@mentessuticake
Frissen sült gluténmentes vegán fahéjas csigák
A legfinomabb gluténmentes, vegán, kelt tésztás péksütemény, amit valaha kóstoltál! Ez a fahéjas csiga még másnap is puha marad. Tésztája könnyed, foszlós, pont mint amit elvárnánk tőle! Ha ételérzékenység miatt keresel speciális, gluténmentes kakaóscsiga vagy fahéjas csiga receptet, akkor ez az egészségtudatos, rostban és tápanyagokban gazdag desszert neked való!

Hozzávalók a tésztához:
▪️ 155 g tápióka keményítő
▪️ 135 g kölesliszt
▪️ 25 g zabpehelyliszt
▪️ 5 g xantán
▪️ 6 g sütőpor
▪️ édesítő ízlés szerint (1:4 édesítőszerből kb. 10-12 g)
▪️ 6 g porélesztő 90 g langyos cukormentes növényi tejben futtatva egy csipet kókuszvirág cukorral
▪️ 15 g útifűmaghéj 180 g meleg vízzel elkeverve (2-3 percig álljon felhasználás előtt)
▪️ 50 g kókuszkrém
▪️ 35 g olvasztott növényi margarin

A töltelékhez:
▪️ 35 g olvasztott növényi margarin
▪️ 50 g bronz eritrit
▪️ ízlés szerint fahéj (kb. egy nagy evőkanálnyi)

A mázhoz:
▪️ 90 g porcukor helyettesítő
▪️ fél mokkáskanál vanília őrlemény
▪️ annyi növényi tej és kókuszkrém vegyesen, hogy megfelelő, kenhető állaga legyen (kb. 2-2 szűk evőkanálnyi)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Futtasd fel az élesztőt, amíg dolgozik, mérd ki és keverd el a tészta száraz hozzávalóit, illetve készítsd el az útifűmaghéj zselét is!

  2. Öntsd az élesztős keveréket, az útifűmaghéj zselét, a kókuszkrémet és az olvasztott margarint az elkevert száraz hozzávalókra! Elsőként egy kanállal keverd a masszát, majd amíg össze nem áll, kézzel gyúrd kicsit, végül pedig robotgép dagasztó fejével dagaszd, lazítsd 4-5 percen át. (Nem kell megijedni, mert a massza a dagasztás végén is ragadós, így nem lehetne nyújtani, viszont kölesliszten átgyúrva egy szuper állagú, ruganyos tésztát kapunk, amivel már öröm dolgozni.)

  3. Nyújtsd kb. 30x40 cm-es téglalappá, kend meg olvasztott növényi margarinnal és szórd meg a bronz eritrittel kevert fahéjjal. Vágd fel a 30 cm-es oldalánál 3,5-4 cm széles csíkokra és csavard fel őket!

  4. Keleszd meleg helyen míg megnő 1,5-2x-esére (fél-1 óra kb.)

  5. 180 fokon alsó felső sütésen kb. 30 perc alatt süsd aranybarnára! Még melegen megkenheted egy pici olvasztott margarinnal, de ez elhagyható.

  6. A mázhoz keverd egyneműre a hozzávalókat, és kend meg vele a csigákat amikor kihűltek.

 

 

Gluténmentes vegán fahéjas csiga könnyű és foszlós tésztával Aranybarna gluténmentes vegán fahéjas csiga

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

Az oldal tetejére