Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.
1.399 Ft
Menny.:db

Édesítésre szőlőmustot használunk, így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 699,50 Ft/100g
Várható szállítás: 2024. május 21.
Nem értékelt
Termék címkék:
Gabiyo

Gabiyo Kajszibaracklekvár szőlőmusttal 200g

1.399 Ft
Menny.:db

Leírás

Hozzáadott cukortól mentes

A zamatos gyümölcsről

A kajszibarack Közép-Ázsiából származó, de itthon is nagy hagyományra visszatekintő gyümölcsfajtánk. Csonthéjas, a szilvának, meggynek, cseresznyének, mandulának, és természetesen a szintén kedvelt őszibaracknak és nektarinnak is rokona. Puha, édes gyümölcshúsa és savanykás, bársonyos héja különleges ízkombinációt ad, amely kapcsán a kajszibarack, és a belőle készült lekvár is tökéletesen illik nemcsak édes fogásokhoz, de húsételek, sültek ízesítője is lehet. Talán mindenkinek azonnal beugrik a menzai grízes tészta íze, amit sárgabarack lekvárral tálaltak, de a máglyarakás, a farsangi fánk, és még számos hagyományos édességünk is elképzelhetetlen nélküle.

Amennyiben a fagy és a kiszámíthatatlan időjárás nem viszi el a termést, a kajszibarack érési folyamatát mindvégig felügyeljük. Mivel a gyümölcs érését leginkább a cukorfoka bizonyítja, ezt mérőeszközzel is górcső alá vesszük. Amikor az érték megfelelő, elkezdjük szedni a gyümölcsöt érettség, egészség szerint válogatva. Ahogyan a lekvárjaink készítése, úgy az alapanyag szüretelése is kézzel történik (a legfinomabb szemek mindig a fa tetején találhatók. A mosást és magozást követően a kajszibarackot fagyasztjuk.

Dietetikusunk tanácsa: mit kell tudni a hazai barackról?

Befőzéshez a magyar fajtákat részesítjük előnyben.

  • Ceglédi kajszibarack: kissé lapított tojásdad alakú, lédús, olvadó, aromás ízű szemek.
  • Nagykőrösi kajszibarack: közép nagy, lapított gömb alakú, lédús, kellemes zamatú, finoman rostos szemek.
  • Pannónia kajszibarack: nagyméretű, lédús, finoman rostos szemek.

Az érett, friss barack illatos, íze aromás. Színe élénk napsárga, bőre hamvas és bolyhos, elfelezve a leve kicsordul, és húsa a szájban szétolvad. A gyümölcsöt bőröstől főzzük, hiszen a sava és aromája nagyrészt a héjában található.

Összetevők, tápértékek

Összetevők: kajszibarack (50%), szőlőmust sűrítmény, ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény.

100 g termék 50 g kajszibarack felhasználásával készült.

Átlagos tápértékadatok 100g termékben:
Energia 407 kJ / 96 kcal
Zsír <0,5g
- amelyből telített zsírsavak <0,1g
Szénhidrát 22g
- amelyből cukrok 20,1g
Rost 1,7g
Fehérje 0,9g
0,02g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére