Leírás
Gluténmentes kölestészta hozzáadott fehérjével
Az Eden Premium tészták saját recept alapján készülnek tésztaüzemünkben. Kellemes ízét a sárga batátalisztnek köszönheti, állagát főzés után is megtartja. A tésztához nem használtunk tojást és szóját sem.
A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmaz.
A borsófehérje jól kiegyensúlyozott aminosavprofillal és magas lizinszinttel rendelkezik. Tápértékének és egészségügyi előnyeinek köszönhetően a borsófehérje új és hatékony alternatívaként használható az állati fehérjék helyettesítésére a funkcionális élelmiszerekben.
Az útifű maghéj jó rostforrás lehet a mindennapokban. Magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztásával jót tehetünk emésztésünknek, lassíthatjuk a szénhidrátok felszívódását.
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 3-5 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
Összetevők, tápértékek
Összetevők: kölesliszt (66%), borsófehérje, ivóvíz, sárgabatáta-liszt, útifű maghéj liszt
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1407 kJ / 333 kcal |
Zsír | 3,0 g |
-amelyből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 54 g |
-amelyből cukrok | 1,8 g |
Rost | 9,9 g |
Fehérje | 18 g |
Só | 0,02 g |
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország