Leírás
HASZNÁLATA:
1. Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük, és az adagolásnál megadott mennyiséget kimérjük.
2. A gyümölcsöt, a kimért Pektin keveréket és a cukrot vagy cukorhelyettesítőt egy főzőedénybe öntjük, és állandó keverés mellett nagylángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet további 3-5 percig, forrni hagyjuk (folyamatos keverés mellett), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Gyümölcsből kivont természetes alapanyag
Lekvár készítése
1 kg gyümölcshöz
20 g Dia-Wellness Pektin keverék
10 g Almasav
Nem cukor nélküli lekvár esetén még 350-400 g cukrot vagy más cukorhelyettesítőt teszünk hozzá.
Mikor válaszd ezt:
- ha lekvárodat cukor nélkül készítenéd
- természetes cukorral pl Almacukor édesítenéd
- tartósítószer nélkül készítenéd
- dunsztolás nélkül készítenéd
- csat természetes anyagokat használnál
Opciók: savtartalom növelésére: Almasav
Összetevők, tápértékek
Összetevők: élelmi rost, sűrítőanyag: pektin, étkezési sav: citromsav
Átlagos tápértékadatok | 100g termékben: |
Energia | 920 kJ / 226 kcal |
Zsír | 0,1 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 14,8 g |
- amelyből cukrok | 0,2 g |
Rost | 83,5 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |