Leírás
Varázslat a gluténmentes konyhában!
A konjakgumi egy igazán ütős alapanyag, ugyanis 1-2 teáskanál elegendő belőle például nagymennyiségű főzelék sűrítéséhez is. Az Ázsiából származó ördögnyelv gyökeréből előállított konjac liszt egy egyedülálló vízmegkötő tulajdonságokkal bíró, természetes sűrítőanyag. Kiváló választás minden esetben, amikor mellőzni szeretnéd a búzalisztet és csökkentenéd ételed szénhidráttartalmát. Számtalan étrendbe, így a paleolit, vegán és vegetáriánus menübe is könnyedén beilleszthető.
A konjac liszt keleti konyhakultúrában már évszázadok óta bevet sűrítő- és állagjavító:
A keleti konyhában nem véletlenül nap mint nap használatos alapanyag! Ez a lisztféle egy sokoldalú konyhai segítőtárs. Adagolása rendkívül gazdaságos, mivel kis 1-2 teáskanálnyi is elegendő a levesek, szószok és mártások, főzelékek sűrítéséhez. Akár süteményeket készítesz, akár krémes leveseket és mártásokat varázsolnál az asztalra, a konjac liszttel mindez nemcsak egészségesebbé, hanem ízletesebbé is válik. Különleges képességei révén a mentes lisztekből készült tészták is könnyedén gyúrhatóvá, nyújthatóvá válnak, miközben a sütemények puhasága, az ételek krémes állaga egyszerűen lenyűgöző lesz, ízük pedig változatlan marad, mert a konjacgumi teljesen ízetlen.
Ördögnyelv, avagy konjac liszt a fogyókúrában:
Érdekesség, hogy a népszerű fogyókúrás étrend-kiegészítő, az ördögnyelv kapszula is konjac lisztet tartalmaz! A konjac liszt hozzájárul a jóllakottság érzetéhez anélkül, hogy túlterhelné a szervezetet felesleges kalóriákkal. Éppen ezért a fogyásra vágyók között népszerű kiegészítő, amely a táplálkozástudományos alapokra helyezi a súlycsökkentő programokat. Rostjai nagymennyiségű folyadékot képesek zselés állagúvá alakítani, ami a gyomorból lassabban ürül ki, így hosszú ideig tartó teltségérzetet okoz.