Leírás
A BIO Csicseriborsó fehérjében gazdag, és alkalmas krémek, levesek és más fogások elkészítéséhez
A BIO Csicseriborsó az egyik legnépszerűbb hüvelyes a világon. Enyhe diós íze és krémes állaga van, aminek köszönhetően számos étel népszerű összetevője, de krémek alapjaként és levesek sűrítésére is használható. A csicseriborsó számos néven ismert, és a Fabaceae családba tartozik. Fehérjében, rostokban és komplex szénhidrátokban gazdag.
A BIO Csicseriborsót főzés előtt be kell áztatni, legalább 4-, ideális esetben 8 órára. Kuktában 40 perc alatt elkészíthető. Széleskörűen felhasználható, így garantált helye lesz a konyhádban: alkalmazhatod ízletes sűrítőanyagként klasszikus borsókása készítéséhez, és keverheted krémlevesbe vagy mártásba. Csicseriborsóval készíthető továbbá humusz, marhaburger vagy krumplipalacsinta is. Megpiríthatod olajban, hogy fűszerezés után a hagyományos chips táplálóbb alternatívájaként fogyaszd. Miután megfőtt és kihűlt, teljessé teszi salátáid ízét is. A BIO Csicseriborsót vegánok is fogyaszthatják.
A BIO Csicseriborsó előnyei
- az egyik legnépszerűbb hüvelyes növény a világon
- számos étel hozzávalójaként használható
- finom, enyhén diós íz és krémes állag
- fehérjében, rostokban és komplex szénhidrátokban gazdag
- levesek és krémek sűrítésére is használható
- vegánok is fogyaszthatják
Összetevők, tápértékek
Összetevők
BIO csicseriborsó.
Tápérték táblázat
Tápérték | 100 g |
---|---|
Energia | 1 403 kJ / 336 kcal |
Zsír | 5,9 g |
ebből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 44 g |
ebből cukor | 3,1 g |
Rost | 15 g |
Fehérje | 19 g |
Só | 0,06 g |
Tárolás
Maximum 25°C-os hőmérsékletű és 70%-os páratartalmú helyen tárolandó. Védd a napfénytől.
Nyomokban glutént, földimogyorót, szójababot, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.